Internetová encyklopedie dějin města Brna

Založení kapely Barel rock

Založení kapely Barel rock


  • 1982 


  • katastr

    Brno

  • místo

    Brno


  • charakteristika

    V Brně byla v roce 1982 založena folková hudební skupina Barel rock. Vznikla jako studentské amatérské hudební seskupení na tehdejší Vysoké škole veterinární v Brně.


  • účastníci

    Jan Bořil,
    Pavel Pečínka,
    Tomáš Krejčí ,
    Víťa Horák,
    Josef Večeřa,
    Adam Kubíček

  • zajímavosti

    Název kapely Barel rock byl odvozen od původních hudebních recesistických nástrojů, jako byly plastové barely a květináče.
    Velice originální je i elektrofonická kytara-lopata postavená ve stylu velké lopaty na uhlí (lopata uhelka), kterou skupina také občas používá.

    Diskografie:
    - Rock na vsi (1995),
    - Muzikanti co děláte? (2002),
    - P(l)ísně pro pamětníky (2003),
    - Na pouti (2010).

  • poznámka

    V roce 1987 získala skupina ocenění - Cena diváků na festivalové Portě.

    Skupina dnes sídlí a hraje převážně ve Žďáru nad Sázavou.


  • prameny, literatura

    zobrazit "Encyklopedie československé alternativní scény do roku 1993 - Barel rock"


  • autor


Aktualizováno: 28. 06. 2018