„Jídlo z blízka“. Gastronomický festival Brno 2013 (3. ročník)

8. 7. 2013 (8.–31.7.2013)


charakteristika

Třetí ročník gastronomické akce „Jídlo z blízka“ se konal pod záštitou starosty Brno-střed Libora Šťástky. V tomto roce se jej účastnilo 18 restaurací a o oblibě akce svědčí i fakt, že již v polovině festivalu si zájemci rezervovali tolik menu, kolik si jich objednali za celý druhý ročník v červenci 2012.


poznámka

V nabídce zúčastněných restaurací našli milovníci kvalitního jídla čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině, seznámili se s využitím čerstvých bylinek, sezónní zeleninou a ovocem. Ke každému menu si mohli vychutnat vína malých moravských vinařů speciálně spárovaná pod dohledem známého sommeliéra Branka Černého.
Dověděli se i více o tom, odkud jídlo, které si vybrali, pochází. Letní festival měl také již tradičně doprovodný program, na kterém zájemci mohli povečeřet s kulinářskými hvězdami či se seznámit osobně se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si mohli vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.
Třetího ročníku se účastnily restaurace: Bistro Franz, Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jakoby, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo, Noem Arch, Palazzo Restaurant, Pavillon, Prominent, Ristorante Piazza, Šelepka, Tomato, U Fidela, Zlatá Veverka.



události

9. 7. 2012
Regionální gastronomické slavnosti „Jídlo z blízka“ v Brně (2. ročník) 1. 6. 2011
Regionální gastronomické slavnosti „Jídlo z blízka“ v Brně (1. ročník)


Menš


Aktualizováno: 27. 05. 2019